U kolegi piotrek_gdy, siedzi:
Address 44: Steering Assist Labels: 1Kx-909-14x.lbl
Part No: 1K1 909 144 L
Component: EPS_ZFLS Kl.069 H07 1806
Asystent parkowania... próbował ktoś w OIIFL?
Zwiń
X
-
spacewalker, u mnie PLA działa na maglu który teoretycznie (zgodnie z rozpiskami z forum) nie dźwiga PLA - a u mnie śmiga
Zostaw komentarz:
-
-
To ja nie łapie po kiego kopiesz te błedy w PLA jak i ABS i Magiel Ci tego nie pociagnie ?
Druga sprawa - PLA ma dość stare SW.
Zostaw komentarz:
-
-
Panie Marcinie-na pewno za stary ażeby obsłużyć PLA.W moim przypadku jest trochę przechlapane ponieważ nie ma szans na wymianę silnika z elektroniką.Muszę w przyszłości wymienić całego magla.
Zostaw komentarz:
-
-
Witaj Krzysztofie.
7N0 907 530 R z 2012 roku,SW 1632-zakodowałem co się dało,a sytuacja wygląda tak jak napisałem wcześniej.
Zostaw komentarz:
-
-
Witek 703, jaki numer tego Gateway-a? Jak zakodowałeś te 3 bajty?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Po kolejnym zakupie gateway-a procedura kodowania przebiegł bez przeszkód,ale i tak pojawił się"zonk".Po pierwsze-na maxi docie przednie drzwi pokazywane są odwrotnie.
Po drugie-gateway nie wykrywa immo(brak komunikacji).Co do drugiego problemu to rozumiem,ale pierwszy :shock:.No i to byłoby na tyle.
Zostaw komentarz:
-
-
spacewalker, masz labele do tego sterownika?
albo rozpiskę kodowania?
bo muszę prawidłwo zakodować auto i rozmiar kół
Zostaw komentarz:
-
-
Logo może byc inne przy wersji Columbusa (Ledowa lub nie), zakodowane auto w PLA i tak samo zakodowane auto w RNS na ostatniej pozycji w kodowaniu.
Zostaw komentarz:
-
-
marbab, wyświetla się to co jest w Columbusie
ale skoro pytasz- sprawdziłem - tak- jest obrazek O2 chyba FL(albo czegos przypominającego FL) w kolorze srebrnym :wink:
gdyby było inaczej- u mnie wyświetlałby się Golf cabrio :lol:
ciekawe czy z otwartym dachem :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
ale co mam innego?Zamieszczone przez marbabmasz O2FL na wizualizacji przy 360 st, czy konieczny jest inny
obrazek samochodu?
Zostaw komentarz:
-
-
piotrek_gdy, masz O2FL na wizualizacji przy 360 st, czy konieczny jest inny :?:
Zostaw komentarz:
-
-
no to u mnie ruszyło PLA 2,0 oraz OPS 360 stopni na wyświetlaczu Columbusa :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez toż to obraza dla mojego sprzętu.Jest VCP z licencją.Co on potrafi-potrafi wiele.Ostatnio nawet przy jego użyciu"fleszowałem"sterownik silnika 03G 906 016 LD do wersji softu 9901(nie jestem pewny końcówki,ale chyba tak).Wracając do kodowania gateway-a to właśnie tak robiłem jak sugerujesz.Prawdopodobnie gateway był uszkodzony.
Zostaw komentarz:
-
-
Witek 703, nowsze gatewaye nie koduje się przez "Coding" tylko przez "Installation List" - robi to VCDS, ale od którejś tam wersji - więc jak masz jakiegoś starego pirata, to nie dziw się, że nie mogłeś nic zrobić.
Zostaw komentarz:
-
-
piotrek_gdy ja montowałem kiedyś 7N0 907 530 R(data produkcji to 14.07.2012) i była to totalna porażka.Może znowu trafiłem na"bubla",ale tak jak pisałem wcześniej okazał się on trzy bajtowy.Jeżeli masz podobny to napisz co w nim siedzi.Swoją drogą to przestaje mieć jakąkolwiek motywacje do tego moda.
Co do mojej osoby to jak najbardziej pasuje stwierdzenie"jak ktoś ma pecha to w drewnianym kościele cegłą w głowę dostanie"
Zostaw komentarz:
-
-
Witek 703, mój działa 8)
a ja zaraz wkładam 7No więc mój będzie wolny
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
W kodowaniu zmiana auta nic nie zmienia.To kodowanie,które podałem to jest jedna z prób.Przy każdym kodowaniu błędy są prawie te same-czyli magistrala danych ......
[ Dodano: Wto 03 Gru, 13 21:19 ]
Witam
Panowie sugerowaliście,że może przyczyną błędów w moim sterowniku 3AA......D może być nieodpowiedni gateway.Wpadł mi w ręce 7N0.......R z roku 2012.No i nic z tego nie wyszło.Jest to za nowy sterownik do mojego auta.To jest sterownik 3 bajtowy i nie ma możliwości zakodowania w nim wielu rzeczy.Jaki ewentualnie gateway mógłbym zastosować.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: